Tortiglioni met tonijn in pittige tomatensaus

15 MIN
2 personen
Tortiglioni met tonijn in pittige tomatensaus

Tortiglioni met tonijn, kappertjes en zwarte olijven in een pittige tomatensaus. Breng de Siciliaanse keuken in huis, op een kwartiertje tijd!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tonijn in eigen nat, 150g
  • 40 g zwarte olijven
  • 200 g tortiglioni
  • 500 ml tomatenpassata
  • 2 el kappertjes
  • 10 g basilicum
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel en een grote antikleefpan klaar.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Laat de tonijn uitlekken. Halveer de olijven.
  3. Giet het hete water in de kookpot, breng opnieuw aan de kook en voeg de tortiglioni en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af maar hou wat van het kookvocht bij.
  4. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en stoof de ui en knoflook glazig voor 3-4 minuten. Voeg dan de passata en cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) toe en laat de saus 5 minuten pruttelen. Breek de tonijn in hapklare brokjes, en roer ze door de saus, samen met de olijven en de kappertjes. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog 3 minuten doorwarmen. Pluk ondertussen de blaadjes basilicum en snij in fijne reepjes.
  5. Roer de gekookte tortiglioni door de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een mooie vloeiende saus. Serveer en werk af met de fijngesneden basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 661.42 kcal
Koolhydraten 81.57 g
waarvan suikers 12.39 g
Vet 15.42 g
waarvan verzadigd 2.88 g
Proteïnen 44.09 g
Vezels 10 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin