Siciliaanse pasta met tonijn, kappertjes en tomaat

15 MIN
2 personen
Siciliaanse pasta met tonijn, kappertjes en tomaat

Heerlijke pure smaken recht uit Sicilië: conchiglie (dat zijn pastaschelpen) met een pittige tomatensaus met tonijn, olijven, oregano en kappertjes. Een smaakbommetje dat je zowaar in 15 minuten op tafel kan zetten. Heerlijk toch?

Ingrediënten

  • 200 g conchiglie
  • 250 g kerstomaten
  • 1 el kappertjes
  • 1 blik tonijn in eigen nat, 185 g Impérial
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 kl gedroogde oregano
  • ½ kl chilivlokken
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de conchiglie en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  3. Halveer de kerstomaten, laat de kappertjes uitlekken. Laat de tonijn uitlekken. Halveer de olijven. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de uitgelekte kappertjes toe. Laat 1 minuut bakken op hevig vuur. Schep de kappertjes uit de pan, maar zorg ervoor dat de olie in de pan blijft.
  4. Voeg de kerstomaten, oregano en chilivlokken (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) toe aan de pan en roerbak 4 minuten op hevig vuur. Verdeel de tonijn in hapklare brokken en roer samen met de olijven en de gebakken kappertjes door de kerstomaatjes. Haal de pan van het vuur.
  5. Roer de saus met de kerstomaten door de pasta en voeg nog wat van het kookvocht toe. Proef en kruid met peper en zout. Bedruppel met de extra vierge olijfolie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 737.19 kcal
Koolhydraten 72.3 g
waarvan suikers 4.79 g
Vet 30.11 g
waarvan verzadigd 5 g
Proteïnen 41.48 g
Vezels 6.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin