Eenpotspasta met tonijn, citroen en kappertjes

20 MIN
2 personen
Eenpotspasta met tonijn, citroen en kappertjes

Dit is een pasta die écht iedereen kan maken. Alles gaat in 1 pot, er komt geen snijwerk aan te pas en achteraf heb je zo goed als geen afwas.

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g linguine
  • 3 el kappertjes
  • 30 g parmezaan
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was de citroen, rasp de schil en pers het sap. Pel en snij de knoflook in fijne plakjes.
  2. Doe de linguine, de kappertjes, de parmezaan, de zeste en de helft van het sap van de citroen, de plakjes knoflook en een snuf peper en zout samen in een grote kookpot. Schenk er per persoon 350 milliliter water bij en voeg het (de) bouillonblokje(s) toe.
  3. Breng aan de kook, roer alles even los en zet een deksel op de pot en laat 12 minuten pruttelen. Laat ondertussen de tonijn uitlekken en verbrokkel in stukken. Roer vlak voor het serveren de tonijn door de pasta. Proef en kruid bij met peper en zout en eventueel nog citroensap.
  4. Serveer de eenpotspasta met de blaadjes rucola en de extra vierge olijfolie erdoor geroerd.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 629.63 kcal
Koolhydraten 71.31 g
waarvan suikers 6.05 g
Vet 16.3 g
waarvan verzadigd 4.96 g
Proteïnen 46.67 g
Vezels 5.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin