Eenpotspasta met tonijn en kappertjes

20 MIN
2 personen
Eenpotspasta met tonijn en kappertjes

Dit is een pasta die écht iedereen kan maken. Alles gaat in 1 pot, er komt geen snijwerk aan te pas en achteraf heb je zo goed als geen afwas.

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g linguine
  • 3 el kappertjes
  • 40 g parmezaan
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 blik tonijn in olie
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was de citroen en rasp de schil en pers het sap uit. Snij de knoflook in fijne plakjes.
  2. Doe de linguine, de kappertjes, de geraspte parmezaan, de zeste en het sap van de citroen, de plakjes knoflook en een snuf peper en zout samen in een grote kookpot. Schenk er 700 milliliter water bij en voeg het bouillonblokje toe.
  3. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 15 minuten pruttelen. Laat ondertussen de tonijn uitlekken en verbrokkel.
  4. Serveer de eenpotpasta met de blaadjes rucola, de blokjes tonijn en de extra vierge olijfolie erdoor geroerd. Kruid bij met peper en zout.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 726.73 kcal
Koolhydraten 71.41 g
waarvan suikers 6.14 g
Vet 26.92 g
waarvan verzadigd 7.16 g
Proteïnen 47.27 g
Vezels 5.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin