Roze springrolls met gemarineerd spek

320 MIN
10 stuks
Roze springrolls met gemarineerd spek

Deze knalroze springrolls zijn heerlijk verrassend. Gevuld met gemarineerd spek en frisse groentjes is dit ideaal als hapje, voorgerecht of zelfs lunch.

Ingrediënten

  • 5 plakjes spek, dik
  • 10 rijstvellen
  • 1 courgette, in julienne
  • 2 wortelen, in julienne
  • 1 rode biet, geperst
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 2 el ketchup
  • 2 el chilisaus
  • 2 el sojasaus
  • 4 el sojasaus, voor de afwerking
  • 1 kl wasabi
  • 2 el honing
  • 1 bosje koriander, grof gehakt

BEREIDING

  1. Meng de ketchup, mosterd, witte-wijnazijn, sojasaus en honing.
  2. Leg de spek in het mengsel en laat ongeveer 5 uur marineren in de koelkast. Bak daarna gaar en snijd in reepjes.
  3. Neem een groot diep bord en gier daarin de bietensap.
  4. Dompel de rijstbladen in het sap.
  5. Leg het rijstblad op een bord en beleg ze van het midden uit.
  6. Beleg met de spekreepjes, de lente-uitjes, de courgette, de wortels en verse koriander. Werk af met een beetje chilisaus.
  7. Rol op en serveer met sojasaus, gemengd met wasabi.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 267.89 kcal
Koolhydraten 29.07 g
waarvan suikers 12.45 g
Vet 15.26 g
waarvan verzadigd 5.64 g
Proteïnen 3.01 g
Vezels 1.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin