Couscous met merguez en ratatouillegroenten

25 MIN
2 personen
Couscous met merguez en ratatouillegroenten

Luchtige couscous met pittige merguezworstjes bij en een pittig en smaakvolle sausje met ratatouillegroenten.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • ½ courgette
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kl ras el hanout
  • 130 g couscous
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 merguezworsten
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rode ui fijn. Snij de rode paprika, courgette en aubergine in blokjes van gelijke grootte. Pers de knoflook.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot (of tajine) en voeg de rode ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de blokjes rode paprika, courgette, aubergine toe, samen met de knoflook en de ras el hanout. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur.
  3. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  4. Voeg nu de tomatenblokjes toe aan de groenten. Breng aan de kook en laat de saus 10 minuten pruttelen op een matig vuurtje. Kruid met peper en zout. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de merguezworstjes, 4 minuten aan elke kant.
  6. Verdeel de couscous en de ratatouille over de borden. Leg er de merguezworstjes op en werk af met de fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 676.58 kcal
Koolhydraten 75.14 g
waarvan suikers 16.07 g
Vet 31.74 g
waarvan verzadigd 2.24 g
Proteïnen 22.57 g
Vezels 12.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin