Couscous associëren we met zomerse Marokkaanse gerechten, maar de graanbolletjes passen ook perfect bij hartverwarmende, winterse kost! Heerlijk bij een stoofpotje, in een warme salade met geroosterde pompoen of de Siciliaanse topper caponata. Ontdek 7 smakelijke winterse gerechten met couscous! 

Tajine van kefta en ei met citroen-koriandercouscous

Tajine van kefta en ei met citroen-koriandercouscous
Deze tajine is een echte klassieker in de Marokkaanse keuken! Een heerlijk stoofpotje met kruidige gehaktballetjes en eieren, gegaard in een heerlijke tomatensaus, op smaak gebracht met ras el hanout. Een Marokkaanse topmaaltijd! Bekijk recept

Couscous met 7 groenten

Couscous met 7 groenten
Voor deze veggieschotel haalden we onze inspiratie uit de Marokkaanse keuken. Vrijdag is daar couscousdag en deze versie met 7 groenten is een waar feestmaal! Bekijk recept

Harissakip met pompoen uit de oven

Harissakip met pompoen uit de oven
Een hartverwarmend origineel gerecht, geïnspireerd op de Marokkaanse keuken. De pompoenblokjes en kipfilet worden samen in de oven gegaard, handig! Heel lekker en zo gemakkelijk om te maken, 't is maar dat je het weet! Bekijk recept

Stoofpotje met merguez en couscous

Stoofpotje met merguez en couscous
Een heerlijk geurig stoofpotje met pittige stukjes merguezworst, courgette en tomaat, afgewerkt met het Marokkaanse kruid ras el hanout en rozijntjes erbij voor een heerlijke zoetige toets. Een gemakkelijke 'crowd pleaser' voor op een koude dag! Bekijk recept

Marokkaans lam met couscous

Marokkaans lam met couscous
Een heerlijk gerecht met Marokkaanse smaken dat snel klaar is. Heerlijk mals lamsvlees met ras el hanout met daarbij kruidige graanbolletjes en een yoghurtsausje. Bekijk recept

Couscous met merguez en ratatouillegroenten

Couscous met merguez en ratatouillegroenten
Pittige merguezworstjes en een pittig en smaakvol sausje met ratatouillegroenten, heerlijk!. Bekijk recept

Worstjes met caponata en couscous

Worstjes met caponata en couscous
Een heerlijk kruidig gerecht, waarvoor we onze inspiratie haalden in de Siciliaanse keuken, daar gebruiken ze trouwens ook couscous! Caponata is een tomatensaus met aubergine en andere groenten. Heerlijk bij het kruidige vlees, dat we nog wat extra smaak geven met venkelzaadjes. Een Italiaans gerecht met pit! Bekijk recept