Courgetteburgers met ratatouille en bulgur

30 MIN
2 personen
Courgetteburgers met ratatouille en bulgur

Hoe kan je ervoor zorgen dat je (of je kinderen) meer groenten eet? Daar ze stiekem in het vlees te smokkelen! Deze originele courgetteburgers zullen met smaak binnen gaan, net als al die extra vitamines en voedingsstoffen. Graag gedaan ;-).

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 200 g gemengd gehakt
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • ½ groentebouillonblokje
  • 150 g bulgur
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Rasp de helft van de courgette grof. Leg in een vergiet en bestrooi met flink wat zout. Kneed het zout in de courgette met je handen en laat uitlekken.
  2. Snij de rest van de courgette in blokjes. Snij ook de rode paprika en aubergine in blokjes van gelijke grootte. Pers de knoflook en snij de ui fijn.
  3. Knijp de geraspte courgette goed uit en doe in een kom, samen met het gehakt en een snuf peper. Meng goed met je handen. Verdeel in porties en vorm er per persoon een hamburger van. Zet even opzij.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de blokjes rode paprika, courgette, aubergine toe, samen met de knoflook en de Provençaalse kruiden. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur.
  5. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  6. Voeg nu de tomatenpuree toe aan de groenten. Roer goed om, voeg per persoon 100 milliliter water toe. Breng aan de kook en laat de saus 10 minuten pruttelen op een matig vuurtje. Kruid met peper en zout. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn.
  7. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de courgetteburgers, 5 minuten aan elke kant.
  8. Verdeel de bulgur en de ratatouille over de borden. Leg er de courgetteburgers op en werk af met de fijngesneden peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 736.63 kcal
Koolhydraten 77.08 g
waarvan suikers 23.58 g
Vet 28.73 g
waarvan verzadigd 7.1 g
Proteïnen 34.22 g
Vezels 19.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin