Je kan de worsten in zijn geheel bakken, maar ook het kruidige gehakt apart gebruiken in bijvoorbeeld een tajine of een stoofpotje. Of wat dacht je van een Midden-Oosterse hotdog met merguez?
Tijdens het bakken van merguez komt er best wel wat olie vrij, die olie kan je ook nog perfect gebruiken om nadien groentjes in te bakken, handig toch?
We lijsten 5 van onze favoriete gerechten met deze pittige worstjes, maak er een heerlijke maaltijd van!
Merguez met couscoussalade
Een heerlijke snelle maaltijd die barst van Midden-Oosterse smaken! Bekijk recept
Patatas bravas met merguez en courgettespaghetti
Voor dit lekkere en originele gerecht deden we onze inspiratie op bij de Spaanse tapas: de tapasklassieker patatas bravas met heerlijke merguezworstjes erbij. Bekijk recept
Couscous met merguez en ratatouillegroenten
Luchtige couscous met pittige merguezworstjes en een pittig en smaakvol sausje met ratatouillegroenten. Bekijk recept
Stoofpotje met merguez en couscous
Een heerlijk geurig stoofpotje met pittige stukjes merguezworst, courgette en tomaat, afgewerkt met het Marokkaanse kruid ras el hanout en rozijntjes erbij voor een heerlijke zoetige toets. En uiteraard past couscous daar heerlijk bij. Een gemakkelijke 'crowd pleaser' voor op een koude dag! Bekijk recept
Spaanse rijst met merguez
Spaanse rijst wordt een beetje gemaakt zoals risotto, maar is veel gemakkelijker omdat je niet heel de tijd hoeft staan te roeren. Ietwat pittig (dat kies je zelf natuurlijk) en heerlijk sappig. De gebakken merguezworsten passen er perfect bij! Stevige smaken waar iedereen blij van wordt! Zin in? Deze topper kan je deze week bestellen bij de 15gram Foodbox, hoera!