Couscous met chorizo en spinazie

15 MIN
2 personen
Couscous met chorizo en spinazie

Een Marokkaans geïnspireerde salade, met pittige Spaanse chorizo erbij! Heel gemakkelijk om te maken, snel klaar en boordevol smaak. Op sommige dagen mag het gewoon snel én lekker zijn. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 120 g chorizo
  • 100 g spinazie
  • 2 lente-uitjes
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 kl ras el hanout
  • ½ citroen
  • 1 potje magere yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: Breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes en een pan klaar.
  2. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de chorizo in stukjes. Hak de spinazie grof. Snij de lente-uitjes in ringen. Hou het witte en groene deel gescheiden.
  3. Los de groentebouillon op in per persoon 125 milliliter heet water. Doe de couscous en de grof gehakte spinazie in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous met spinazie om met een vork om mooi luchtig te maken.
  4. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng met de yoghurt, peper, zout en extra vierge olijfolie.
  5. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak het witte deel van de lente-ui, de rode paprika en de blokjes chorizo 5 minuten.
  6. Roer de gebakken chorizo en paprika door de couscous en kruid met peper, zout en de ras el hanout. Werk af met het groen van de lente-ui en serveer samen met de yoghurtdressing.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 607.69 kcal
Koolhydraten 61.67 g
waarvan suikers 9.77 g
Vet 26.61 g
waarvan verzadigd 9.87 g
Proteïnen 27.36 g
Vezels 7.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin