Snelle éénpans chili sin carne met quinoa

20 MIN
2 personen
Snelle éénpans chili sin carne met quinoa

Met dank aan de Mexicanen voor de inspiratie voor dit gerecht! We maken een snelle en gemakkelijke chili sin carne met quinoa erbij, die ineens mee gegaard wordt in de pittige tomatensaus. Zo gemakkelijk is het om een gezonde vegetarische maaltijd op tafel te toveren!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blik rode bonen
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 kl komijn
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 130 g quinoa
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 30 g cheddarkaas
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • ¼ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en de rode paprika in blokjes. Laat de bonen uitlekken. Kook per persoon 200 milliliter water en los er de groentebouillon in op.
  2. Doe de arachideolie in een grote kookpot en stoof de ui en paprika aan. Voeg de komijn en de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt), laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak opnieuw 1 minuut en voeg de tomatenblokjes, de suiker, de rode bonen, de quinoa en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 12 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig om.
  3. Pluk de blaadjes koriander en pers het sap van de limoen.
  4. Proef en breng de chili op smaak met limoensap en peper en zout. Serveer en overstrooi met koriander en cheddar.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 699.46 kcal
Koolhydraten 97.61 g
waarvan suikers 18.78 g
Vet 19.1 g
waarvan verzadigd 5.47 g
Proteïnen 31.99 g
Vezels 12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin