Chili sin carne moet normaal gezien lang stoven, maar wij maakten een snelle en gemakkelijke versie die niet moet inboeten aan smaak, dit moet je proberen!
Snij de ui in plakjes en de rode paprika in blokjes. Laat de bonen uitlekken. Kook per persoon 100 milliliter water en los er de groentebouillon in op.
Doe de arachideolie in een grote kookpot en stoof de ui en paprika aan. Voeg de komijn en de helft van de chilivlokken toe, laat 1 minuut meestoven en voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe. Bak opnieuw 1 minuut en voeg de tomatenblokjes, de suiker, de rode bonen en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat goed doorkoken.
Pluk de blaadjes koriander en pers het sap van de limoen. Haal de wraps uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven of in een antikleefpan zonder vetstof. Snij in partjes. Bewaar onder aluminiumfolie om warm te houden.
Proef en breng de chili op smaak met limoensap en eventueel nog extra chilivlokken, peper en zout. Serveer met de warme tortilla's en overstrooi met koriander en cheddar.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.