Snelle chili sin carne

20 MIN
2 personen

Chili sin carne moet normaal gezien lang stoven, maar wij maakten een snelle en gemakkelijke versie die niet moet inboeten aan smaak, dit moet je proberen!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • ½ blik rode bonen
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 kl komijn
  • ½ kl chilivlokken
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 2 tortilla's
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui in plakjes en de rode paprika in blokjes. Laat de bonen uitlekken. Kook per persoon 250 milliliter water en los er de groentebouillon in op.
  2. Doe de arachideolie in een grote kookpot en stoof de ui en paprika aan. Voeg de komijn en de helft van de chilivlokken toe, laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak opnieuw 1 minuut en voeg dan de tomaten in blik, de suiker, de rode bonen en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat goed doorkoken.
  3. Pluk de blaadjes koriander en pers het sap van de limoen. Warm de tortilla's op in een droge pan of in de microgolfoven. Snij in partjes. Bewaar onder aluminiumfolie om warm te houden.
  4. Proef en breng de chili op smaak met limoensap en eventueel nog extra chilivlokken, peper en zout. Serveer met de warme tortilla's en overstrooi met koriander en cheddar.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 437.72 kcal
Koolhydraten 47.13 g
waarvan suikers 14.73 g
Vet 18.49 g
waarvan verzadigd 7.43 g
Proteïnen 15.81 g
Vezels 6.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin