Snelle chili sin carne

20 MIN
2 personen

Chili sin carne moet normaal gezien lang stoven, maar wij maakten een snelle en gemakkelijke versie die niet moet inboeten aan smaak, dit moet je proberen!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blik rode bonen, 160g
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 kl komijn
  • ½ kl chilivlokken
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 2 tortilla's
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui in plakjes en de rode paprika in blokjes. Laat de bonen uitlekken. Kook per persoon 100 milliliter water en los er de groentebouillon in op.
  2. Doe de arachideolie in een grote kookpot en stoof de ui en paprika aan. Voeg de komijn en de helft van de chilivlokken toe, laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak opnieuw 1 minuut en voeg de tomatenblokjes, de suiker, de rode bonen en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat goed doorkoken.
  3. Pluk de blaadjes koriander en pers het sap van de limoen. Haal de wraps uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven of warm ze op in een antikleefpan zonder vetstof. Snij in partjes. Bewaar onder aluminiumfolie om warm te houden.
  4. Proef en breng de chili op smaak met limoensap en eventueel nog extra chilivlokken, peper en zout. Serveer met de warme tortilla's en overstrooi met koriander en cheddar.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 622.24 kcal
Koolhydraten 78.64 g
waarvan suikers 20.71 g
Vet 19.17 g
waarvan verzadigd 7.46 g
Proteïnen 26.5 g
Vezels 10.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin