Tofu met chilipeper en jasmijnrijst

30 MIN
2 personen
Tofu met chilipeper en jasmijnrijst

Tofu weinig smaak? Dan heb je dit gerechtje nog niet geprobeerd! Ondek hoe lekker de Aziatische vegetarische keuken kan zijn.

Ingrediënten

  • 200 g tofu
  • 2 el sojasaus
  • 150 g jasmijnrijst
  • 100 g peultjes
  • 1 rode chilipeper
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el arachideolie
  • peper

BEREIDING

  1. Laat de tofu uitlekken en snij in blokjes. Meng met de sojasaus en laat marineren.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Halveer de peultjes in de lengte. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snipper fijn.
  4. Snij de ui in halve ringen. Snij de knoflook in fijne plakjes. Schil de gember en hak fijn.
  5. Verhit de helft van de arachideolie in een wok. Schep de blokjes tofu uit de marinade (hou die nog bij) en bak de tofu rondom krokant. Schep uit de wok. Verhit de rest van de arachideolie en voeg de ui toe. Roerbak 3 minuten. Voeg dan de knoflook, de gember en de chilipeper toe. Laat een minuutje bakken.
  6. Voeg de rijstazijn, per persoon 50 milliliter water en peper toe aan de wok. Draai het vuur wat zachter en laat zachtjes 2 minuten sudderen. Voeg de peultjes toe.
  7. Schep de tofu en de sojasaus terug in de wok. Laat nog 2 minuten doorwarmen.
  8. Serveer de tofu met de rijst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 621.11 kcal
Koolhydraten 80.07 g
waarvan suikers 13.4 g
Vet 21.9 g
waarvan verzadigd 3.64 g
Proteïnen 20.39 g
Vezels 9.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin