Scampi met rijst in de wok

30 MIN
4 personen
Scampi met rijst in de wok

Een heerlijke roerbak met rijst en heerlijke gemarineerde scampi's. Een snel en zomers eenpansgerecht, genieten!

Ingrediënten

  • 400 g scampi's, ongepeld
  • 200 g basmatirijst, gekookt
  • 2 wortelen
  • 4 lente-uitjes, in schuine ringetjes gesneden
  • 250 g shiitake paddenstoelen
  • peper en zout
  • Voor de marinade

  • 1 sinaasappel, geperst
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 Spaanse peper
  • 1 kl honing
  • 1 kl rodewijnazijn
  • 50 ml plantaardige olie, plantaardig
  • 3 druppels worcestershiresaus

BEREIDING

  1. Vermeng het sinaasappelsap, de honing, de wijnazijn, de tomatenpuree en een paar druppels worcestersaus. Meng er de olie onder. Voeg er de gehakte ui, de geplette knoflook en het fijngesneden pepertje (zonder zaadjes!) aan toe. Leg je scampi's in deze marinade.
  2. Borstel de paddenstoelen droog schoon, snij ze in plakjes. Bak ze kort op een hevig vuur, in een beetje olie. Schep uit de wok, en hou even opzij.
  3. Schep de scampi uit de marinade. Roerbak ze kort in de wok, tot ze mooi roze zijn. Schep uit de pan, en schenk de marinade erin. Voeg de worteltjes toe en stoof ze aan.
  4. Voeg de rijst, champignons en scampi toe, en laat even opwarmen. Doe de scampi erbij, en serveer in kommetjes met lente-uitjes erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 439.4 kcal
Koolhydraten 51.23 g
waarvan suikers 9.63 g
Vet 14.16 g
waarvan verzadigd 2.13 g
Proteïnen 24.31 g
Vezels 5.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin