Wok met scampi, broccoli en spek

20 MIN
2 personen
Wok met scampi, broccoli en spek

In Aziatische gerechten worden vaak vis en vlees gecombineerd, om een volle, harmonische smaak te bekomen. Ontdek het zelf in dit heerlijke surf & turf roerbakgerechtje met gerookt spek, scampi's en brocolli. Het is dan ook nog eens verrassend licht en snel klaar, wat wil je nog meer?

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • 1 broccoli
  • 50 g gerookte spekblokjes
  • 12 scampi's
  • 1 el oestersaus
  • 2 kl arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de broccoli in kleine roosjes.
  3. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en bak de reepjes spek aan. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en bak de scampi's aan, samen met de knoflook. Schep na 3 minuten uit de pan en leg bij het spek.
  5. Doe de broccoli, gember en per persoon 50 milliliter water in de wok. Roerbak voor 3-5 minuten en voeg dan het spek en de scampi's terug toe, samen met de oestersaus. Kruid met peper en zout. Laat nog 3 minuten bakken en serveer dan samen met de rijst. Strooi de lente-uitjes erover.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 602.35 kcal
Koolhydraten 67.91 g
waarvan suikers 5.17 g
Vet 16.26 g
waarvan verzadigd 10.04 g
Proteïnen 34.67 g
Vezels 10.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin