De broodjes werden eerst belegd met typische Franse ingrediënten, zoals paté, fijne vleeswaren en mayonaise. Ze werden oorspronkelijk bánh tây genoemd, Westers brood. Nadien kwam ook de naam bánh mì in omloop, tarwebrood. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd tarwe schaarser, en maakten ze de broodjes met een mengeling van tarwe en rijstmeel, wat voor een luchtiger broodje met een dunnere korst zorgt.
In de jaren '50 van de vorige eeuw doken er street food stalletjes op in Saigon (nu Ho Chi Minh Stad) die bahn mi verkochten met eerder Vietnamees geïnspireerde ingrediënten, zoals gemarineerd buikspek of geroosterd vlees op saté-stokjes, met frisse gepekelde groentjes erbij, koriander en een pikante mayonaise. Er wordt ook vaak leverpaté op gesmeerd. Nu vind je ze overal in Vietnam en tot ver daarbuiten. Wij zetten ze ook graag op het menu! Ook zin in een 'smoske Vietnam'? Wij geven enkele heerlijke suggesties, waaronder een heerlijke veggie versie die je deze week kan bestellen bij Foodbag.be!
Broodje banh mi met tofu, rijst, groentjes en srirachasaus
Dit is niet zomaar 'een broodje'. Een bahn mi is een Vietnamese versie van een baguette, boordevol smaak. Denk aan: gember, sriracha, limoen, lente-ui enz. Begin je al te watertanden? Wij anders wel! Bestel deze topper deze week bij Foodbag.be!
Banh mi met gegrilde kip
Een heerlijk knapperig broodje uit de Vietnamese street food keuken met gegrilde stukjes kip, heerlijke snel gepekelde groentjes en een zalige sojamayonaise. Bekijk recept
Vietnamees broodje
Ontdek deze verrassende variatie, gevuld met buikspek. Heerlijk street food! Bekijk recept
Banh mi bowl met varkensgehaktballetjes
Liever geen broodje? We maakten een originele variatie in een bowl met rijst en varkensgehaktballetjes. Minstens even lekker en goed vullend. Dit moet je proeven! Bekijk recept