Springrolls met pindasaus, kleurrijke groentjes en rijstnoedels

35 MIN
2 personen
Springrolls met pindasaus, kleurrijke groentjes en rijstnoedels

Vandaag serveren we je een smakelijk cadeautje van knapperige groentjes, zachte rijstnoedels en koriander perfect verpakt in rijstpapier. Serveer met de pindadressing en geniet van de smaken die in elke hap samenkomen.

Ingrediënten

  • 150 gr rijstnoedels
  • ½ limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el pindakaas
  • 4 el sojasaus
  • 1 kl honing
  • 1 minikomkommer
  • 2 wortelen
  • 2 eieren
  • 6 vellen rijstpapier
  • 100 gr gesneden rode kool

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Roer regelmatig om. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
  2. Pindadressing: pers de limoen en pers de knoflook. Meng het limoensap met de knoflook, pindakaas, 1 kl sojasaus per persoon en 1 kl olie per persoon. Voeg de vloeibare honing en een scheutje water toe en roer goed door tot een gladde saus.
  3. Snijd de komkommer en wortel julienne (in dunne staafjes).
  4. Kluts het ei in een kommetje en roer goed door. Kruid met de rest van de sojasaus en zwarte peper. Verhit een scheutje olie in een pan en bak 1 omelet per persoon. Snijd in reepjes.
  5. Springrolls: vul een ruime kom of diep bord met lauw water. Neem een rijstvel en week 10-15 sec. in het water. Leg vervolgens op een keukenhanddoek. Schik in het midden van het rijstvel (horizontaal) de komkommer, een reepje ei, rode kool en wortel. Schep tot slot rijstnoedels erop. Vouw vervolgens de bovenkant van het rijstvel naar binnen, gevolgd door de zijkanten. Rol verder op. Herhaal tot alle rijstvellen of groenten op zijn (zie tip).
  6. Serveer de springrolls met de pindadressing. Smakelijk!
  7. TIP: Schep de overschot van de groenten in een kom en giet een scheutje sesamolie en/of witte wijnazijn erbij. Serveer als slaatje bij de springrolls.