Vietnamees broodje

15 MIN
4 personen
Vietnamees broodje

Deze Vietnamese broodjes of bahn mi worden overal in Vietnam op straat verkocht, met kruidig vlees en knapperige groentjes. Heerlijk street food!

Ingrediënten

  • 300 g spek, in stukjes
  • 1 stokbrood
  • 1 wortel, in lange dunne plakken
  • 1 radijs, in lange dunne plakken, daikon
  • 1 komkommer, in lange dunne plakken
  • 1 stengel citroengras, fijngehakt
  • 3 kl vissaus
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 kl limoensap
  • 4 kl mayonaise
  • 1 kl rietsuiker
  • 4 kl boter
  • 1 el olie, plantaardig
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl vijfkruidenpoeder
  • 2 snufjes zeezout

BEREIDING

  1. Marineer het vlees in een snufje zeezout, kurkumapoeder, de helft van het vijfkruidenpoeder en de helft van het citroengras. Overgiet met 2 koffielepels vissaus.
  2. Breng de plakjes wortel, daikon radijs en komkommer in een kom op smaak met limoensap, rietsuiker en een snufje zeezout. Roer om.
  3. Bak het vlees in olie samen met het resterende citroengras.
  4. Kruid het vlees met de rest van de vissaus en van het vijfkruidenpoeder. Roerbak tot het spek gaar is.
  5. Verdeel het stokbrood in vier en snijd middendoor. Besmeer 1 zijde met smeerboter en de andere met mayonaise. Beleg met de gemarineerde plakjes wortel, daikon radijs en komkommer. Verdeel hierover het vlees en besprenkel met sojasaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1018.41 kcal
Koolhydraten 47.85 g
waarvan suikers 10.13 g
Vet 90.07 g
waarvan verzadigd 33.23 g
Proteïnen 7.12 g
Vezels 4.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin