Vol-au-vent van kippengehaktballetjes met ovenfrietjes

25 MIN
2 personen
Vol-au-vent van kippengehaktballetjes met ovenfrietjes

Vol-au-vent is een echte favoriet van de Belgen, en gehaktballetjes ook. We laten de kipfilet weg en gaan voor een saus met veel kippengehaktballetjes. Een originele en snelle variatie waar de kinderen zeker ook van zullen smullen. Geserveerd met een fris slaatje, smakelijk!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 250 g champignons
  • 300 g kippengehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in plakjes en dan in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de frietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Was de gemengde sla en laat uitlekken.
  3. Breng per persoon 300 milliliter water aan de kook in een kookpotje en los hierin de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon op.
  4. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Doe het gehakt in een kom en meng er het paneermeel door. Kruid met peper en zout. Rol er met vochtige handen balletjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  5. Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe. Laat 5 minuten zachtjes koken. Giet de bouillon door een zeef en vang het vocht op. Hou de gehaktballetjes even apart.
  6. Smelt 1/3 van de boter in een grote antikleefpan en bak de champignons. Kruid met peper en zout. Schep even uit de pan en laat de rest van de boter smelten in de pan. Roer er de bloem door en laat drogen. Voeg er telkens een flinke lepel kippenbouillon aan toe en roer goed los, tot de saus indikt. Voeg bouillon toe tot je de gewenste sausdikte hebt en voeg dan opnieuw de champignons toe. Kruid opnieuw met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Voeg de gehaktballetjes bij de saus en laat zachtjes opwarmen.
  8. Meng de extra vierge olijfolie met de mosterd, wittewijnazijn en peper en zout. Dit is de dressing.
  9. Serveer de vol-au-vent met de ovenfrietjes en de gemengde sla. Druppel er de dressing over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 814.51 kcal
Koolhydraten 52.42 g
waarvan suikers 1.59 g
Vet 47.53 g
waarvan verzadigd 19.83 g
Proteïnen 41.16 g
Vezels 9.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin