Enchiladas met gehakt

40 MIN
2 personen
Enchiladas met gehakt

Enchiladas is een traditioneel gerecht uit Mexico, met opgerolde tortilla's. Die worden gevuld met een lekkere mengeling van paprika, tomatenpassata en kruidig gehakt.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 500 ml tomatenpassata
  • 4 tortilla's
  • 40 g cheddarkaas
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ potje zure room
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika in fijne blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de ui en de knoflook glazig. Voeg na 2 minuten de paprika toe en laat 5 minuten stoven. Voeg het gehakt toe en roerbak 5 minuten. Kruid met cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), de Mexicaanse kruidenmix, peper en zout. Voeg de helft van de passata toe en laat 5 minuten pruttelen.
  4. Verdeel de saus met het gehakt over de tortilla's en rol ze dicht. Leg ze in een ovenschaal. Schep de rest van de passata over de enchiladas en bestrooi met de geraspte cheddar. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas begint te smelten. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn.
  5. Serveer de enchiladas met de bladpeterselie erover gestrooid en een schep zure room.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 884.77 kcal
Koolhydraten 65 g
waarvan suikers 14 g
Vet 47.83 g
waarvan verzadigd 22.34 g
Proteïnen 42.47 g
Vezels 8.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin