Enchiladas met gehakt

40 MIN
2 personen
Enchiladas met gehakt

Enchiladas is een traditioneel gerecht uit Mexico, met opgerolde tortilla's. Die worden gevuld met een lekkere mengeling van paprika, tomatenpassata en kruidig gehakt.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 500 ml tomatenpassata
  • 4 tortilla's
  • 40 g cheddarkaas
  • 10 g koriander
  • ½ potje lichte zure room
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de ui en de knoflook glazig. Voeg na 2 minuten de paprika toe en laat 5 minuten bakken. Voeg het gehakt toe en laat weer 5 minuten bakken. Kruid met cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), de Mexicaanse kruidenmix, peper en zout. Voeg de helft van de passata toe en laat 5 minuten pruttelen.
  4. Verdeel de saus met het gehakt over de tortilla's en rol ze dicht. Leg ze in een ovenschaal. Schep de rest van de passata over de enchiladas en bestrooi met de geraspte cheddar. Zet 10 tot 15 minuten in de oven, tot de kaas begint te smelten. Snij ondertussen de koriander fijn.
  5. Serveer met de gehakte koriander erover gestrooid en een schep zure room.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 857.76 kcal
Koolhydraten 67.52 g
waarvan suikers 16.29 g
Vet 43.17 g
waarvan verzadigd 19.21 g
Proteïnen 43.1 g
Vezels 9.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin