Varkenshaasje met mosterdsaus, boontjes en gebakken patatjes

30 MIN
2 personen
Varkenshaasje met mosterdsaus, boontjes en gebakken patatjes

Mals varkenshaasje een lekker mosterdsausje met gebakken sperziebonen en patatjes. Hier maak je jong en oud blij mee!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 400 g sperziebonen
  • 300 g varkenshaasje
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 50 ml witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook ze beetgaar in gezouten water in 14 minuten. Snij de uiteinden van de sperziebonen en voeg ze de laatste 7 minuten toe aan de aardappelen. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier, kruid met peper en zout en bak het rondom aan. Schep over in een ovenschaal en zet nog 12 minuten in de oven.
  3. Maak de mosterdsaus. Breng de witte wijn en per persoon 125 milliliter water samen aan de kook en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouilllon bij. Laat tot 1/3de inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de ui fijn. Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je het vlees gebakken hebt en voeg de ui toe. Stoof voor 3 minuten en voeg dan de voorgekookte boontjes en aardappelen toe. Roerbak voor 3 minutenn, zodat de aardappelen mooi krokant zijn. Kruid met peper en zout.
  5. Haal het varkenshaasje uit de oven en laat kort rusten onder aluminiumfolie. Snij het in plakjes. Serveer de plakjes varkenshaasje met de boontjes, aardappelen en de mosterdsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 738.31 kcal
Koolhydraten 55.24 g
waarvan suikers 11.76 g
Vet 33.63 g
waarvan verzadigd 12 g
Proteïnen 46.34 g
Vezels 14.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin