Vis met paprikatapenade en zoete aardappelpuree

25 MIN
2 personen
Vis met paprikatapenade en zoete aardappelpuree

Vandaag eten we vis! En wel in een heerlijke, verrassende zuiderse bereiding. De visfilets worden in de oven gegaard, met een originele kruidige paprikatapenade. Daarbij komt zoete aardappelpuree. Werk af met korianderblaadjes, tomaat en een partje limoen en je hebt een fantastische zomerse koolhydraatarme maaltijd.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl paprikapoeder
  • 2 witte visfilets
  • 1 tomaat
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  2. Snij de sjalot fijn. Snij de rode paprika in fijne blokjes. Pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een steelpannetje en voeg de sjalot en knoflook toe. Stoof enkele minuten en voeg dan de paprikablokjes en het paprikapoeder toe. Laat 5 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de witte visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Bestrijk een ovenschaal met de rest van de olijfolie en leg hierin de visfilets.
  4. Mix de paprika en ui met een staafmixer tot een tapenade. Schep de tapenade bovenop de visfilets. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Snij de tomaat in fijne blokjes. Pluk de blaadjes koriander. Snij de limoen in partjes.
  6. Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout. Roer er de extra vierge olijfolie door.
  7. Verdeel de zoete aardappelpuree op borden. Schep er voorzichtig de visfilets met de tapenade bij. Werk af met de tomatenblokjes en korianderblaadjes, leg er een partje limoen bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 440.93 kcal
Koolhydraten 22.62 g
waarvan suikers 7.52 g
Vet 25.03 g
waarvan verzadigd 3.4 g
Proteïnen 29.22 g
Vezels 6.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin