Groenteburgers met rodepaprikasaus en aardappelwedges

25 MIN
2 personen
Groenteburgers met rodepaprikasaus en aardappelwedges

Zet hier je tanden maar in: een lekkere groenteburger met een verrassende rodepaprikasaus, rucola, geroosterde uitjes en aardappelwedges voor erbij. Een vegetarisch hamburgerfeest!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 25 g rucola
  • 1 rode paprika
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 vegan groenteburgers
  • 2 el geroosterde uitjes
  • 4 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in dikke frieten (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de aardappelwedges. Bedruppel de aardappelwedges met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, schep halfweg om.
  2. Was de rucola en laat uitlekken. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Verhit 1/3de van de olijfolie in een kookpotje en voeg de sjalot, de knoflook, de rode paprikablokjes en per persoon 2 eetlepels water toe. Laat op een laag vuur zachtjes stoven, een tiental minuten.
  3. Leg de hamburgerbroodjes 4 minuten mee in de oven om op te warmen.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de groenteburgers goudbruin gedurende 2-3 minuten per kant.
  5. Mix de gestoofde paprika met een staafmixer tot een dikke saus. Voeg, indien nodig, enkele eetlepels water toe. Voeg de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt), peper en zout toe.
  6. Bestrijk de onderste helft van de broodjes met paprikasaus. Leg hierop de burgers. Schik er de rucola op. Strooi er de geroosterde uitjes over. Dek de hamburgers af en serveer met de aardappelwedges en de rest van de paprikasaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 912.54 kcal
Koolhydraten 113.44 g
waarvan suikers 10.63 g
Vet 39.56 g
waarvan verzadigd 7.41 g
Proteïnen 18.25 g
Vezels 10.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin