Penne all’arrabbiata (of arrabiata) is een echte Italiaanse klassieker. Het woord ‘arrabiata’ betekent letterlijk ‘boos’ in het Italiaans en verwijst naar het pittige, vurige karakter van de saus, door de chilipepers die erin zitten. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Lazio, nabij Rome, maar is ondertussen wereldwijd bekend!

Naast chilipepers bestaat de saus uit knoflook en (verse) tomaten. Heel puur maar vol van smaak. En hoe 'boos' of pittig je de saus maakt, dat kies je uiteraard zelf!

We geven je enkele tips om (veilig!) met chilipeper aan de slag te gaan:

  • Chilipepers bestaan in verschillende graden van 'pikantheid' (de schaal van Scoville wordt dat officieel genoemd). De chilipepers die je bij ons in de supermarkt vindt, zijn over het algemeen niet heel pikant en er geldt de regel: hoe groter, hoe minder pikant. Als je gaat winkelen in exotische supermarkten is het oppassen geblazen: die chilipepers kunnen danig pikant zijn!

  • Doe rubberen handschoenen aan als je chilipepers gaat versnijden. Kleine deeltjes peper kunnen nog lang aan je handen blijven hangen.

  • De zaadjes en vooral de witte zaadlijsten zijn het pikantste aan de chilipeper, dus wil je je gerecht niet te pikant maken, verwijder ze. Dit gaat het makkelijkste door de chilipeper overlangs in twee te snijden en met een koffielepel de zaadlijsten en zaadjes eruit te schrapen.


En tot slot trakteren we je graag op 3 gerechten met deze heerlijke saus met pit!


Penne all'arrabiata


Penne all'arrabiata
De originele traditionele versie, met penne pasta. Dankzij de ribbeltjes, blijft de saus goed 'kleven'. Bekijk recept

Penne arrabiata met mozzarella en rucola


Penne arrabiata met mozzarella en rucola
Dé perfecte pasta voor wie van wat pit houdt. Deze eenvoudige saus smaakt heerlijk af en kan je uiteraard zo pikant maken als je zelf wil. Voor een milde versie gebruik je wat minder chilivlokken. Lekker in combinatie met de zachte mozzarella en peperige rucola. Klaar in 15 minuten! Bekijk recept
Courgette pappardelle arrabiata met mozzarella


Courgette pappardelle arrabiata met mozzarella
Een echte Italiaanse klassieker in een gezond jasje: we vervangen de pasta door originele courgettelinten. Daarbij komt een pittige verse tomatensaus en stukjes mozzarella. De Italiaanse driekleur op je bord! Een koolhydraatarm gerecht waar je blij van wordt! Zin in? Deze topper kan je deze week bij de 15gram Foodbox bestellen!