Penne all'arrabiata

20 MIN
2 personen
Penne all'arrabiata

Dé perfecte pasta voor wie van wat pit houdt. Deze eenvoudige saus smaakt heerlijk af en kan je uiteraard zo pikant maken als je zelf wilt.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 tomaten
  • 200 g penne
  • 500 ml tomatenpassata
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een grote pot water aan de kook. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes als je het niet te pikant wilt). Snij in het vel van de tomaten een kruisje.
  2. Dompel de tomaten één voor één 10 seconden onder in het kokend water en laat dan schrikken onder koud water. Voeg wat zout toe aan het kokend water en kook hierin de penne beetgaar gedurende 10-12 minuten. Haal het vel van de tomaten en snij ze in blokjes.
  3. Verwarm de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui en de knoflook aan. Voeg de tomatenblokjes en de chilipeper toe, kruid met peper en zout. Voeg na 3 minuten de passata toe en laat zachtjes pruttelen.
  4. Giet de pasta af, spoel en meng dan door de saus. Serveer met de geraspte parmezaan erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 602.71 kcal
Koolhydraten 85.6 g
waarvan suikers 13.65 g
Vet 15.78 g
waarvan verzadigd 4.58 g
Proteïnen 24.77 g
Vezels 9.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin