Penne all'arrabbiata

20 MIN
2 personen
Penne all'arrabbiata

Dé perfecte pasta voor wie van wat pit houdt. Deze eenvoudige saus smaakt heerlijk af en kan je uiteraard zo pikant maken als je zelf wil.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 tomaten
  • 200 g penne
  • 500 ml tomatenpassata
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een grote pot water aan de kook. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes als je het niet te pikant wil). Snij in het vel van de tomaten een kruisje.
  2. Dompel de tomaten één voor één 10 seconden onder in het kokend water en laat dan schrikken onder koud water. Voeg wat zout toe aan het kokend water en kook hierin de penne beetgaar gedurende 10-12 minuten. Haal het vel van de tomaten en snij ze in blokjes.
  3. Verhit een grote antikleefpan met de olijfolie en stoof de ui, de knoflook en de chilipeper aan gedurende 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe, kruid met peper en zout. Voeg na 3 minuten de passata toe en laat zachtjes pruttelen gedurende 10 minuten.
  4. Giet de pasta af en meng door de saus. Serveer met de geraspte parmezaan erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 594.1 kcal
Koolhydraten 84.16 g
waarvan suikers 12.36 g
Vet 15.73 g
waarvan verzadigd 4.56 g
Proteïnen 24.46 g
Vezels 9.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin