Pasta met tomatensaus, steak tagliata, wortel, courgette en Gran Moravia

30 MIN
2 personen
Pasta met tomatensaus, steak tagliata, wortel, courgette en Gran Moravia

Het is nog even genieten van de nazomer. Waan je nog een keer in de Italiaanse zon met een heerlijk bord dampende pasta voor je. We serveren je een tomatensaus vol groenten met een lekkere steak. Hmmm genieten!

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 1 courgette
  • 2 wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr tomatenpulp
  • 300 gr steak
  • 200 gr tortiglioni pasta
  • 50 gr Gran Moravia (of parmezaan)
  • olijfolie
  • boter
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de ui fijn. Snijd de courgette en wortel in kleine blokjes. Pers de knoflook.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en stoof de ui en wortel 3 min. aan op hoog vuur. Voeg vervolgens de courgette en knoflook toe en laat nog 4 min. mee bakken. Kruid met Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper. Voeg vervolgens de tomatenpulp toe, zet het vuur lager en laat rustig sudderen (zie tip).
  3. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  4. Verhit een scheutje olie in een pan op hoog vuur. Dep de steak droog met keukenpapier en kruid met zout en zwarte peper. Bak zo'n 2-3 min. aan beide zijdes, dan is die mooi rosé. Voeg op het einde een klontje boter toe en laat bruisen voor extra smaak. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen. Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
  5. Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet een kopje kookvocht van de pasta bij de tomatensaus.
  6. Giet de pasta af en voeg toe aan de pot met tomatensaus. Voeg de helft van de Gran Moravia toe en roer om. Schep uit in een diep bord.
  7. Snijd het vlees in dunne plakjes 'tagliata', tegen de draad in. Schik bij de pasta en werk af met de rest van de Gran Moravia. Smakelijk!
  8. TIP: De groenten mogen beetgaar zijn, maar niet meer hard. Heb je wat meer tijd? Laat gerust nog wat langer sudderen en voeg eventueel een scheutje rode wijn toe aan de saus.