Pestoburger met ovenfrietjes en tomatensaus vol groenten

30 MIN
2 personen
Pestoburger met ovenfrietjes en tomatensaus vol groenten

Een pestoburger vind je misschien niet meteen in de winkel (tip: check eens bij Meatier), maar je kan zelf ook gehakt mengen met een schep verse pesto. Echt een dikke aanrader, moet je eens proberen. Lekker met frietjes en een tomatensaus boordevol groentjes erbij.

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • ½ gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 250 gr witte champignons
  • 200 gr tomatenpulp
  • ½ blokje groentebouillon
  • 2 kl bruschetta verde kruidenmix
  • 2 pestoburgers
  • olie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de aardappel in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olie. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid met zout.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de courgette en wortel in blokjes van ongeveer 1-2 cm. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6. Verhit een scheutje olie in een ruime pan en fruit de ui (zie tip) en knoflook zo’n 2-3 min. Voeg de courgette, wortel, champignons en tomatenpulp toe. Verkruimel de bouillon erover en kruid met de bruschetta verde, zout en zwarte peper. Schep goed om en laat zo’n 10-12 min. sudderen op middelhoog vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  3. Verhit intussen wat olie in een andere pan en bak de pestoburger zo'n 2-3 min. aan elke kant goudbruin (of 2 min. extra als je 'm graag doorbakken hebt).
  4. Controleer of de frietjes en pestoburger gaar zijn. Serveer de frietjes met de pestoburger en de tomatensaus. Smakelijk!
  5. TIP: Eet je graag gebakken ui? Bak de ui dan kort samen met de pestoburger.