Courgette pappardelle arrabbiata met mozzarella

25 MIN
2 personen
Courgette pappardelle arrabbiata met mozzarella

Een echte Italiaanse klassieker in een gezond jasje: we vervangen de pasta door originele courgettelinten. Daarbij komt een pittige verse tomatensaus en stukjes mozzarella. De Italiaanse driekleur op je bord! Een koolhydraatarm gerecht waar je blij van wordt!

Ingrediënten

  • 2 courgettes, grote
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 tomaten
  • 500 ml tomatenpassata
  • 10 g basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Trek brede linten van de courgette met een dunschiller. Het midden van de courgettes kan je moeilijk schillen, snij dat fijn. Drapeer de courgettelinten in een ovenschaal, zorg ervoor dat de plakjes niet plat liggen. Kruid met peper en zout en besprenkel met 2/3de van de olijfolie. Zet 6 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Breng een pot water aan de kook. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes als je het niet te pikant wilt). Snij in het vel van de tomaten een kruisje. Dompel de tomaten één voor één 10 seconden onder in het kokend water en laat dan schrikken onder koud water. Haal het vel van de tomaten en snij ze in blokjes.
  3. Verwarm de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui en de knoflook 2 minuten aan. Voeg de tomatenblokjes en de chilipeper toe, kruid met peper en zout. Voeg na 3 minuten de passata toe en laat 5 à 8 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Pluk de blaadjes basilicum en snij fijn. Schep de courgettelinten op de borden en verdeel er de saus over. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de borden. Werk af met de fijngesneden basilicum en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 544.45 kcal
Koolhydraten 32.62 g
waarvan suikers 24.1 g
Vet 34.71 g
waarvan verzadigd 10.84 g
Proteïnen 22.3 g
Vezels 9.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin