
Goed voor de gezondheid?
Kimchi, dat mag je nu eens echt een 'superfood' noemen! Ten eerste is het een rijke bron van vitamines, mineralen en antioxidanten, zoals vitamine C, vitamine K, kalium en bèta-caroteen. Deze voedingsstoffen helpen het immuunsysteem te versterken en het lichaam te beschermen tegen ziekten. Het fermentatieproces bevordert ook de groei van probiotica, gunstige bacteriën die gunstig zijn voor de darmgezondheid. Bovendien is het laag in calorieën, schep er dus gerust een grote portie van op! En tenslotte is het ook een goede bron van vezels, die de verzadiging bevorderen.
Kimchi combineren
Naast de voordelen voor de gezondheid is de gefermenteerde kool ook gewoon heerlijk! Het heeft een pittige en hartige smaak die goed samengaat met rijst, noedels en andere (Aziatische) gerechten. Je kan het op verschillende manieren eten, zoals in wokgerechten, als bijgerecht (bancan) of gewoon als verrassend tussendoortje.
DIY kimchi
Zelf kimchi maken, dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk! Dat legden we hier al eens uit. Er bestaan trouwens ook shortcuts, om een snelle pekel te maken. Dan heb je natuurlijk minder de gezondheidsvoordelen van de fermentatie, maar lekker is het sowieso! Inspiratie daarvoor vind je o.a. in onderstaande recepten. Deze week vind je trouwens een verrassend gerechtje met snelle kimchi in de maaltijdbox van onze vrienden van Foodbag!
Zelf kimchi maken

Maak zelf eens gefermenteerde kool uit Korea. Echt superfood! Heel gezond en overheerlijk en pittig bij Aziatische gerechten. Bekijk recept
Koreaanse zalm met snelle kimchi en rijst

Normaal gezien is fermenteren een werk van lange adem, maar met ons cheat-recept zet je deze Koreaanse delicatesse in geen tijd op tafel. Zin in? Bestel dit gerecht nu bij Foodbag.be!
Gebakken kimchirijst met tofu met Chinese kool, wortelen en 'mavocado'

Friszuur, pittig en een beetje zout: dat is de smaak van kimchi. Het is de verzamelnaam voor gefermenteerde kool. Wist je dat kimchi het nationale gerecht is van Zuid-Korea en op de Unesco immaterieel Cultureel Erfgoedlijst staat? We maken een snelle versie, samen met 'mavocado', dat is een sausje van geplette avocado, kan je vervangen door zelf een avocado te pletten en zout en limoensap toe te voegen. Bekijk recept
Gebakken rijst met runderreepjes, snelle kimchi van rammenas en spiegelei

Wil je kennismaken met de Koreaanse keuken? Dan is dit receptje een heerlijke introductie! Gebakken rijst met runderreepjes, een spiegeleitjes en snelle homemade kimchi van rammenas. Dit moet je proeven! Bekijk recept
Kimchi fried rice

Heb je een potje gefermenteerde kool en wat gekookte rijst in de koelkast staan? Dan maak je dit recept klaar in 15 minuutjes! Bekijk recept
Kimchi udon noedels

Op zoek naar een echt smaakbommetje? Maak eens deze kimchi udon noedels! Echt een zalig umami-bommetje met gefermenteerde kool, gochujang, boter én een eidooier. Mengen en genieten maar! Bekijk recept