Kimchi

300 MIN
4 personen
Kimchi

Maak zelf eens kimchi, de gefermenteerde kool uit Korea. Echt superfood! Heel gezond en overheerlijk en pittig bij Aziatische gerechten.

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • ½ ui
  • 4 lente-uitjes, enkel het groen
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 kl gember, fijngeraspt
  • 2 kl vissaus
  • 1 kl suiker
  • 2 kl zout, zonder jodium
  • 3 kl chilivlokken, gochugaru

BEREIDING

  1. Snij de kool in twee en snij de twee helften nadien in drie. Verwijder de harde delen langs de onderkant. Strooi het zout over de kool en zet 50 minuten aan de kant.
  2. Door het zout is er vocht uit de kool getrokken. Spoel het zout van de kool en laat ze heel goed uitlekken.
  3. Meng de knoflook met de gember, de vissaus en de suiker tot je een pasta krijgt. Meng er de gochugara (Koreaanse chilivlokken) door en laat 15 minuten trekken.
  4. Snij de lente-ui en de ui fijn en meng er de kruidenpasta door. Strijk de kool in met de mengeling van kruiden en ui.
  5. Doe het geheel in een glazen bokaal en druk goed aan. Gebruik wat water om de restjes kruidenpasta uit het kommetje te halen en giet het water bij in de glazen bokaal met de kool. Sluit de bokaal en zet de kimchi gedurende drie dagen weg op een droge plaats op kamertemperatuur. Door het fermenteren zal de kool uitzetten, dus zet best een schaaltje onder de bokaal om het vocht op te vangen. Bewaar de kimchi nadien in de koelkast, het blijft enkele maanden goed.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 74.95 kcal
Koolhydraten 9.57 g
waarvan suikers 4.89 g
Vet 1.25 g
waarvan verzadigd 0.2 g
Proteïnen 3.26 g
Vezels 6.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin