Koreaanse zalm met snelle kimchi en rijst

35 MIN
2 personen
Koreaanse zalm met snelle kimchi en rijst

Kimchi is gefermenteerde kool en een van de foodtrends van dit moment. Normaal gezien is het een werk van lange adem, maar met ons cheat-recept zet je deze Koreaanse delicatesse in geen tijd op tafel.

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gr verse gember
  • 1 el sriracha
  • 10 gr sesamzaad
  • ½ bussel radijs
  • 200 gr gesneden rode kool
  • 125 gr volkoren rijst
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 el sojasaus
  • 300 gr zalmfilet
  • olie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el bruine suiker
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snelle kimchi: pers de knoflook. Rasp de gember tot je 1 kl per persoon hebt. Klop de helft van de gember samen met de sriracha, helft van de sesamzaadjes, helft van de knoflook, de witte wijnazijn, 1 el olie per persoon, een snuif zout en de helft van de bruine suiker tot een vinaigrette. Snijd de radijzen in dunne plakjes en schep samen met de rode kool onder de vinaigrette. Kneed goed door met je handen en zet opzij.
  2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Lak: verwarm de rest van de gember samen met de honing, rest van de bruine suiker, sojasaus, 0,5 el olie per persoon, de rest van de knoflook en wat zwarte peper in een steelpannetje. Meng goed en laat 2 min. pruttelen op zacht vuur.
  4. Zalm: schik de zalmfilet in een ovenschaal, smeer de lak op de bovenkant en bak 8-10 min. in de oven.
  5. Controleer of de zalm gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect. Serveer met de kimchi en rijst. Werk af met de rest van de sesamzaadjes. Smakelijk!