Gebakken rijst met runderreepjes, snelle kimchi van rammenas en spiegelei

35 MIN
2 personen
Gebakken rijst met runderreepjes, snelle kimchi van rammenas en spiegelei

Wil je kennismaken met de Koreaanse keuken? Dan is dit receptje een heerlijke introductie! Gebakken rijst met runderreepjes, een spiegeleitjes en snelle homemade kimchi. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 125 gr witte rijst
  • 1 rammenas
  • 250 gr gesneden witte kool
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 el sojasaus
  • 300 gr runderreepjes
  • 2 eieren
  • 2 el zout
  • ½ kl chilipoeder
  • ½ el suiker
  • olie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng de rijst aan de kook in 200 ml water per persoon. Laat zo'n 15 min. zachtjes koken, tot de rijst beetgaar is, en giet af.
  2. Snijd de rammenas in julienne. Los het zout op in 120 ml water per persoon, meng met de rammenas en witte kool en zet opzij.
  3. Kimchipasta: pers de knoflook en hak de sjalot fijn. Mix de sojasaus, knoflook, het chilipoeder, 1/2 van de sjalot en de suiker tot een grove pasta.
  4. Giet de groenten af, spoel goed en laat uitlekken. Meng de groenten met de kimchipasta en zet opzij (zie tip).
  5. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de overige sjalot glazig in zo'n 2 min. op zacht vuur. Voeg de voorgekookte rijst toe. Roer alles goed door elkaar en bak het geheel zo’n 5-8 min.
  6. Verhit een scheutje olie in een pan. Bak de runderreepjes 2-3 min. op middelhoog vuur. Voeg de reepjes bij de rijst. Verhit opnieuw een scheutje olie en bak 1 spiegelei per persoon.
  7. Schep de fried rice met rundsreepjes in een diep bord. Schik er wat kimchi naast en leg er een spiegelei bovenop. Kruid met zout en zwarte peper. Smakelijk!