Okonomiyaki met rode kool en spek

35 MIN
2 personen
Okonomiyaki met rode kool en spek

Okonomiyaki is een Japanse hartige groente-omelet. Je kan er heel wat verschillende groenten in kwijt, wij gingen ditmaal voor rode kool! Werk af met katsuobushi, dat zijn Japanse tonijnvlokken, optioneel maar wel heel lekker. Te vinden bij de Aziatische supermarkt of online.

Ingrediënten

  • 120 gr bloem
  • ½ kl suiker
  • ½ kl bakpoeder
  • 180 ml dashi, of groentebouillon of water
  • 200 gr gesneden rode kool
  • 2 el gepekelde rode gember, optioneel
  • 4 eieren
  • 150 gr ontbijtspek
  • olie
  • okonomiyakisaus, zie alternatief in recept
  • 2 el mayonaise, bijv. Japanse Kewpie mayonaise
  • 2 lente-uitjes
  • handvol katsuobushi-flakes, optioneel
  • sesamzaad
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Beslag: meng de bloem, een snuif zout, suiker en bakpoeder. Voeg de dashi of groentebouillon toe en meng goed. Laat rusten.
  2. Hak de gepekelde rode gember fijn (optioneel). Meng de eieren, 2/3de van de gepekelde rode gember en de rode kool door het beslag. Kruid met peper.
  3. Verhit wat olie in een grote antikleefpan. Schenk het beslag in de pan. Schik de plakjes spek bovenop het beslag. Laat 10 min. bakken op matig vuur, zet eventueel een deksel op de pan. Draai de omelet voorzichtig om met behulp van een groot bord. Laat opnieuw 10 minuten bakken op matig vuur.
  4. Kan je geen okonomiyaki-saus in de Aziatische supermarkt vinden? Maak 'm zelf! Meng 3 el suiker, 4 el oestersaus, 8 el ketchup en 7 el Worcestershire sauce in een kommetje, tot de suiker is opgelost.
  5. Bestrijk de okonomiyaki met de sauce. Druppel de mayonaise erover. Werk af met fijngesneden lente-ui, katsuobushi, gepekelde rode gember en sesamzaad. Smakelijk!