Pittige sobanoedels met varkenshaasje

20 MIN
2 personen
Pittige sobanoedels met varkenshaasje

Voor dit gerecht deden we onze inspiratie op in de Aziatische keuken. Zij weten als de beste hoe je een smaakvol en licht gerecht in 'no time' op tafel zet.

Ingrediënten

  • 150 g sobanoedels
  • 150 g peultjes
  • 3 lente-uitjes
  • 1 rode chilipeper
  • 300 g varkenshaasje
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 el sesamolie
  • 1 el rijstazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng in een kookpot water aan de kook en voeg de sobanoedels toe. Laat de noedels zachtjes koken gedurende 7 minuten, voeg de laatste 3 minuten de peultjes toe. Giet af, spoel de noedels met koud water en laat uitlekken.
  2. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de chilipeper in twee en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij in fijne reepjes. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en het 5-kruidenpoeder en snij in plakjes van 1 centimeter dik.
  3. Verhit een grillpan en bak de plakjes varkenshaasje voor 1-2 minuten aan elke kant.
  4. Doe de sobanoedels in een kom en voeg alle andere ingrediënten toe. Meng goed en serveer meteen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 569.67 kcal
Koolhydraten 63.6 g
waarvan suikers 0.96 g
Vet 13.27 g
waarvan verzadigd 3.02 g
Proteïnen 47.37 g
Vezels 2.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin