Noedels met gehakt en Chinese kool in Aziatische bouillon

35 MIN
2 personen
Noedels met gehakt en Chinese kool in Aziatische bouillon

Klaar voor een heerlijke, dampende kom noedels met verleidelijke kleuren en geuren? Overgiet de champignons en het gehakt met bouillon en een miso-tahinmengeling. De miso zorgt voor een diepe umamismaak, de tahin voor een nootachtig accent.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 el tahin
  • 25 gr miso pasta
  • 1 stengel lente-ui
  • 200 gr rund-varkensgehakt
  • 250 gr witte champignons
  • 1 blokje rundsbouillon
  • 150 gr soba noedels
  • 2 eieren
  • ½ Chinese kool
  • ½ limoen
  • olie
  • 1 kl suiker
  • snuifje chilivlokken
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de noedels.
  2. Pers de knoflook. Meng met de tahin, miso, suiker en een scheutje olie. Kruid met zout en zwarte peper.
  3. Versnipper de lente-ui, maar houd groen en wit gescheiden. Verhit een scheutje olie in een diepe pot en fruit het wit van de lente-ui samen met de chilivlokken 2-3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak rul op middelhoog vuur door met een spatel of vork in stukken te prakken. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Snijd ondertussen de champignons in dunne plakjes. Verkruimel de bouillon in 300 ml water per persoon. Schep de champignons bij het gehakt en stoof 3-4 min. aan op hoog vuur. Blus met de bouillon en breng aan de kook.
  5. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Schep de noedels uit de pot en houd warm. Bewaar 150 ml kookwater per persoon bij en breng het resterende water in de pot weer aan de kook voor de eitjes.
  6. Kook de eitjes zacht in 4-5 min. Laat even schrikken onder koud water. Pel de eitjes en halveer.
  7. Versnipper ondertussen de Chinese kool en schep bij de bouillon. Zet het vuur uit en roer goed door. Meng het kookvocht van de noedels onder de tahin- misomengeling en roer glad. Giet bij de bouillon en meng goed onder elkaar (zie tip).
  8. Snijd de limoen in parten. Schep de noedels in een diep bord. Giet de bouillon met groenten en gehakt erbij en serveer met het ei, groen van de lente-ui en een partje limoen. Smakelijk!
  9. TIP: De misomengeling mag niet meer koken, dat komt de smaak én de goede werking van miso alleen maar ten goede!