Zweedse balletjes met courgettespaghetti met dille

30 MIN
2 personen
Zweedse balletjes met courgettespaghetti met dille

Zweedse gehaktballetjes zijn heerlijk! We maken vandaag een lichte, koolhydraatarme versie, met courgettespaghetti én rucola erbij. Lekker veel groentjes, samen met die heerlijke 'nordic' smaak. Hier ga je van genieten!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 10 g dille
  • 25 g rucola
  • 125 ml lichte room
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.
  2. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en voeg de kippenbouillon toe. Hak de dille fijn.
  3. Doe het gehakt, paneermeel en de helft van de dille in een kom. Kruid met peper en zout en meng goed met je handen en rol balletjes.
  4. Doe de rest van de olijfolie in een pan en bak de balletjes in 8 minuten rondom. Schep ze regelmatig om, zodat ze gelijk kleuren. Schep de balletjes uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Doe de boter in de pan waarin je de gehaktballetjes gebakken hebt. Laat smelten en voeg dan de bloem toe. Roer goed, totdat de bloem en boter een roux gevormd hebben.
  6. Giet de kippenbouillon erbij en roer met een garde op een laag vuur, totdat je een mooie saus hebt en alle roux is opgelost. Voeg de mosterd toe, roer goed. Voeg dan de gehaktballetjes toe en dek de pan af met een deksel. Laat 5 minuten sudderen onder een deksel op een zacht vuur.
  7. Haal de gehaktballetjes van het vuur en roer er de lichte room, mosterd en de rest van de dille door en kruid met peper en zout. Meng met de courgettespaghetti en serveer, samen met de rucola.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 818.78 kcal
Koolhydraten 34.27 g
waarvan suikers 18.33 g
Vet 60.85 g
waarvan verzadigd 23.24 g
Proteïnen 34.92 g
Vezels 4.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin