Gehaktbrood met kaas, ratatouille en geroosterde aardappelen

50 MIN
2 personen
Gehaktbrood met kaas, ratatouille en geroosterde aardappelen

Heerlijke Mediterraanse smaken in een zalig bordje comfortfood waar jong en oud van zal smullen! Het gehaktbrood 'verrijken' we met gratinkaas, wat zorgt voor een heerlijke smaakervaring. De geroosterde aardappelen en ratatouillesaus bomvol groentjes zijn de perfecte aanvulling. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 40 g gratinkaas
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe het gehakt samen met het paneermeel en de gratinkaas in een kom. Kruid met peper en zout. Meng goed en vorm er met vochtige handen een gehaktbroodje van (voor 4 personen: maak het gehaktbrood niet te 'hoog', zodat het gaar is). Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg het gehaktbroodje erin. Bestrijk met wat olijfolie. Zet 40-45 minuten in de oven.
  3. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 1/3 van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20-25 minuten mee in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  4. Snij de courgette in blokjes. Snij ook de rode paprika en aubergine in blokjes van gelijke grootte. Pers de knoflook en snij de ui fijn.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een stoofpot of grote antikleefpan en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de blokjes rode paprika, courgette, aubergine toe, samen met de knoflook en de Provençaalse kruiden. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur.
  6. Voeg nu de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe aan de groenten. Roer goed om, voeg per persoon 150 milliliter water toe. Breng aan de kook en laat de saus 10 minuten pruttelen op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
  7. Haal het gehaktbroodje uit de oven en snij in plakjes. Serveer samen met de geroosterde aardappelen en ratatouillesaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 893.33 kcal
Koolhydraten 72.03 g
waarvan suikers 17.61 g
Vet 46.32 g
waarvan verzadigd 13.89 g
Proteïnen 41.45 g
Vezels 15.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin