Zuiders gehaktbroodje met Provencaalse saus en orzo

35 MIN
2 personen
Zuiders gehaktbroodje met Provencaalse saus en orzo

Gehaktbroodjes, het is echt iets van bij ons, maar dat wil niet zeggen dat we er geen originele Zuiderse versie mee kunnen bedenken. Wat denk je van een gehaktbroodje met Provençaalse kruiden en olijven, met daarbij een kruidige tomatensaus en orzo, Griekse pasta? Benieuwd wat je ervan zal vinden!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 40 g groene olijven
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 2 el paneermeel
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 125 g orzo
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de courgette in blokjes. Snij de olijven in kwartjes.
  3. Doe het gehakt samen met de helft van de Provençaalse kruiden, de olijven, de helft van de fijngesneden ui en de helft van het paneermeel in een kom. Kruid met peper en zout. Meng en vorm tot een gehaktbroodje (2 broodjes voor 4 personen). Wanneer het gehakt nog te vochtig is, voeg de rest van het paneermeel toe. Smelt de boter. Vet een ovenschaal in met de gesmolten boter en leg het gehaktbroodje erin. Bestrijk met de rest van de gesmolten boter. Zet 35-40 minuten in de oven.
  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de rest van de ui toe. Laat glazig worden en voeg dan de knoflook toe. Laat 1 minuut bakken en voeg de blokjes paprika en courgette toe, samen met de rest van de Provençaalse kruiden. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de tomatenblokjes toe. Schep goed om en laat zachtjes pruttelen gedurende 15-20 minuten. Kruid af met peper en zout.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af, spoel met heet water en laat uitlekken. Hak de bladpeterselie fijn.
  6. Haal het gehaktbrood uit de oven en snij in plakjes. Serveer de plakjes gehaktbrood met de Provençaalse saus en de orzo. Werk af met fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 915.73 kcal
Koolhydraten 80.35 g
waarvan suikers 21.57 g
Vet 45.55 g
waarvan verzadigd 18.98 g
Proteïnen 42.59 g
Vezels 11.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin