Zoete aardappelpuree met rosbief en sesamsaus

55 MIN
4 personen
Zoete aardappelpuree met rosbief en sesamsaus

Zoete aardappelen zijn ook perfect om een heerlijke puree mee te maken. Serveer er sappige plakjes rosbief bij en een sesamsausje. Origineel en lekker!

Ingrediënten

  • 1 kg rosbief
  • 500 g aardappelen, geschild en in stukken, bloemige
  • 500 g zoete aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 kl maïzena
  • 250 ml melk
  • 6 el sherry
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 el chilisaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 klontjes boter
  • 4 takjes dille
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kruid het vlees met peper en zout en bak het kort langs alle kanten bruin in de boter. Leg het in een ingevette ovenschotel. Zet 25 minuten in de oven. Laat nadien 20 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd het vlak voor het serveren in plakjes.
  3. Kook ondertussen de zoete en bloemige aardappelen samen gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze. Schenk er de melk en een klontje boter bij. Kruid af met peper en zout.
  4. Ontvet de pan en doe er de helft van de sherry in. Zeef het vocht en houd even apart.
  5. Doe de tomatenpuree in een sauspannetje en voeg er de chilisaus, 4 eetlepels water, het gezeefd bakvocht en de resterende sherry aan toe. Bind de saus met maïzena. Doe er helemaal op het einde de sesamolie bij en roer om.
  6. Serveer de aardappelpuree met daarop het vlees. Werk af met takjes verse dille en de saus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 844.33 kcal
Koolhydraten 63.72 g
waarvan suikers 14.74 g
Vet 27.53 g
waarvan verzadigd 10.07 g
Proteïnen 77.37 g
Vezels 6.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin