Gekonfijte jonge honingwortelen met varkensgebraad en krieltjes

60 MIN
4 personen
Gekonfijte jonge honingwortelen met varkensgebraad en krieltjes

Een echte familiemaaltijd, deze gekonfijte jonge honingworteltjes met varkensgebraad en krielaardappeltjes erbij. Uit grootmoeders keuken!

Ingrediënten

  • 600 g varkensgebraad
  • 1 kg krielaardappel
  • 500 g wortelen
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 200 ml vleesbouillon
  • 2 el honing
  • 40 g boter
  • 4 blaadjes salie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de wortelen 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Leg ze in een aparte ovenschaal. Overgiet met de honing (zorg dat alle worteltjes bedekt zijn) en een scheut water. Zet even opzij.
  3. Kruid het vlees met peper en zout. Bak het rondom om aan in de boter tot de zijkanten gekleurd zijn. Leg het dan in een ingevette braadslee met de salie en knoflook. Schenk er de bouillon bij en zet 40 minuten afgedekt in de oven. Zet de wortels even lang mee in de oven.
  4. Kook ondertussen de krielaardappeltjes gaar in gezouten water. Giet af en houd warm.
  5. Haal het vlees en de wortels uit de oven. Snijd het varkensgebraad in schijfjes en serveer met de wortels en krielaardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 534.81 kcal
Koolhydraten 58.95 g
waarvan suikers 12.49 g
Vet 13.65 g
waarvan verzadigd 7.21 g
Proteïnen 38.68 g
Vezels 11.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin