Hachis parmentier van kalfsgehakt met een puree van wortel en zoete aardappel

45 MIN
4 personen
Hachis parmentier van kalfsgehakt met een puree van wortel en zoete aardappel

Ontdek deze originele versie van hachis parmentier, met kruidig kalfsgehakt met daarop een laagje puree van wortel en zoete aardappel. Gezond comfortfood!

Ingrediënten

  • 500 g kalfsgehakt
  • 1 kg zoete aardappel, in stukken
  • 6 wortelen, in stukken
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el panko
  • 100 ml melk
  • 70 g boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de aardappelen en wortelen beetgaar in gezouten water. Giet af en plet fijn met een pureestamper samen met 20 gram boter en de melk. Kruid met peper en zout. Roer tot een gladde puree.
  3. Stoof de ui en knoflook aan 15 gram boter. Doe er het gehakt bij en bak rul. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Vul een beboterde ovenschaal met een laag wortelpuree. Verdeel daarover het gehakt en dek af met een nieuwe laag wortelpuree. Bestrooi met de panko en de boter in kleine klontjes op de puree. Zet 25 minuten in de oven. Zet de stand van de oven nadien nog even op grill om een mooi korstje te bekomen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 658.07 kcal
Koolhydraten 69.53 g
waarvan suikers 18.07 g
Vet 25.84 g
waarvan verzadigd 15.36 g
Proteïnen 30.96 g
Vezels 12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin