Gehakt parmentier

65 MIN
4 personen
Gehakt parmentier

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 150 g spekblokjes
  • 1 kg aardappel, bloemig kokende
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 g gruyère, gemalen
  • 100 ml melk
  • 50 g boter
  • 5 ml olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze kort opdrogen op het vuur. Plet ze met de pureestamper.
  3. Verwarm de melk met de helft van de boter, tot de boter gesmolten is. Schenk in een straaltje bij de aardappelpuree. Roer goed glad. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Bak zonder vetstof de spekblokjes knapperig. Giet het spekvet weg en zet ze even aan de kant.
  5. Fruit in dezelfde pan, in een likje olijfolie, de ui en de knoflook glazig. Doe er het gehakt bij en laat het rul bakken. Doe er de spekblokjes weer bij. Schep goed om en kruid naar smaak met peper en zout.
  6. Vet een ovenschaal in met boter en vul ze met laagjes aardappelpuree en gehakt, herhaal. Bestrooi met de gemalen kaas en beleg met vlokjes boter.
  7. Zet 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en vervolgens nog eventjes onder de grill om bij te kleuren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 987.81 kcal
Koolhydraten 49.73 g
waarvan suikers 3.7 g
Vet 72.11 g
waarvan verzadigd 33.01 g
Proteïnen 33.66 g
Vezels 7.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin