Hachis parmentier

45 MIN
4 personen
Hachis parmentier

Een klassieker uit de Franse keuken: hachis parmentier. Een lekker stevige ovenschotel met vlees, groenten naar keuze en een lekker dikke laag aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 400 g gemengd gehakt
  • 10 aardappelen, geschild
  • 500 g bladspinazie
  • 200 g tomatenblokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 el tomatenpuree
  • 75 g paneermeel
  • 1 ei, losgeklopt
  • 75 g kaas, geraspt
  • 100 ml vleesbouillon
  • 100 ml halfvolle melk
  • 3 klontjes boter
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl currypoeder
  • 2 snufjes nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat uitdampen. Stamp de aardappelen met een klontje boter en een scheutje melk tot puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer het losgeklopt ei door de puree.
  2. Fruit de ui en het teentje knoflook glazig in een klontje boter. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Kruid met oregano, kerriepoeder, peper en zout. Meng de tomatenpuree en de tomatenblokjes door het vlees. Schenk er de bouillon bij. Laat verder sudderen tot het meeste vocht verdampt is.
  3. Stoof de spinazie beetgaar in boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat uitlekken in een zeef.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Schep een laag gehakt in een ingevette ovenschaal. Schep er de spinazie op en dek af met een laag aardappelpuree. Bestrooi met paneermeel en geraspte kaas. Zet ongeveer 20 minuten in de oven, of tot het gerecht een mooi korstje krijgt. Laat eventueel nog even kleuren onder de hete grill.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 723.47 kcal
Koolhydraten 56.01 g
waarvan suikers 5.5 g
Vet 37.74 g
waarvan verzadigd 18.18 g
Proteïnen 37.31 g
Vezels 10.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin