Zeebaars met ratatouille en rijst

30 MIN
2 personen
Zeebaars met ratatouille en rijst

Een lekkere knipoog naar de Mediterraanse keuken, met een heerlijk stukje op het vel gebakken met een home made ratatouillesaus en rijst erbij. Een eenvoudige en gezonde maaltijd om van te genieten!

Ingrediënten

  • ¾ courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 2 zeebaarsfilets, met vel
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de courgette in blokjes. Snij de rode paprika in blokjes van gelijke grootte. Pers de knoflook en snij de ui fijn.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de rode paprika, courgette, knoflook en de Provençaalse kruiden toe. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur.
  3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten. Roer goed om, voeg per persoon 100 milliliter water toe. Breng aan de kook en laat de saus 10 minuten pruttelen op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
  5. Dep de zeebaarsfilets droog en kruid met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan. Bak de zeebaarsfilets, met de velkant eerst, ongeveer 2 minuten per kant.
  6. Serveer de rijst met de Provençaalse saus en de gebakken zeebaarsfilets.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 691.06 kcal
Koolhydraten 80.37 g
waarvan suikers 17.99 g
Vet 19.75 g
waarvan verzadigd 3.82 g
Proteïnen 43.83 g
Vezels 7.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin