Meestal is de zeebaars al ontschubd als je hem koopt, en in de viswinkel kan je vragen of ze dat voor je doen. Maar moest je het toch zelf doen dan kan je een schubmes gebruiken en als je dat niet hebt, dan kan je ook de botte kant van een keukenmes gebruiken. Ga van staart naar kop. Om het makkelijker te maken kan je de vis eerst even in kokend en daarna in koud water leggen. Dan komen de schubben beter los. Het ontschubben van de vis is altijd noodzakelijk, ook als je de huid eventueel later verwijdert. Je kan voor het bakken een paar ondiepe inkepingen maken in het vel. Dat zal ervoor zorgen dat de vis minder opkrult tijdens het bakken en ook dat de smaken tot binnenin doordringen.
We geven alvast enkele recepten mee om aan de slag te gaan met zeebaars. Laat het smaken!
Zeebaars met ratatouille en rijst
Een lekkere knipoog naar de Mediterraanse keuken, met een heerlijk stukje zeebaars op het vel gebakken met een home made ratatouillesaus en rijst erbij. Een eenvoudige en gezonde maaltijd om van te genieten! Bekijk recept
Zeebaars met geroosterde venkel en krieltjes
Een heerlijk Zuiders éénpansgerecht, klaargemaakt in de oven: geroosterde venkel, krieltjes, tomaat met een stukje zeebaarsfilet. Met de braadsappen maak je nadien een heerlijk sausje om over het gerecht te gieten. Heel weinig werk en een lekker gemakkelijke manier om een sappig visje klaar te maken. Bekijk recept
Gebakken zeebaars met snelle komkommerpickle en geroosterde aardappelen
Een klein beetje Scandinavië op je bord, met een stukje gebakken zeebaars met daarbij een komkommerpickle met dille en geroosterde aardappelen. Bekijk recept
Gebakken zeebaars met tijmdijonaise, groentebrunoise en parmezaanpuree
Zeebaars, gebakken op het vel met een rijke dijonaise, dat is een luchtige mosterdsaus. Daarbij komt een mooie portie gebakken groentjes en parmezaanpuree. Zin in? Bestel dit gerecht deze week met de 15gram Foodbox!
Op vel gebakken zeebaars met snelle caponata
Voor dit gerecht deden we onze inspiratie op in de Siciliaanse keuken: een lekker stukje vis, zeebaars, met daarbij een typische Siciliaanse saus: caponata. Bekijk recept