Varkenslapje met snelle ratatouille en rijst

30 MIN
2 personen
Varkenslapje met snelle ratatouille en rijst

20 minuutjes, dat is al wat je nodig hebt om dit heerlijk maaltje klaar te maken. Een snelle ratatouille met daarbij een Provençaals gekruid varkenslapje en rijst. Zo gemakkelijk en snel en toch zo lekker. Jawel, dat is ons handelsmerk!

Ingrediënten

  • ¾ courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 varkenslapje
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de courgette in halve maantjes. Snij de rode paprika in blokjes van gelijke grootte. Pers de knoflook en snij de ui in halve ringen.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de rode paprika, courgette, knoflook en de helft van de Provençaalse kruiden toe. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur.
  3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe aan de groenten. Roer goed om, voeg per persoon 50 milliliter water toe. Breng aan de kook en laat de saus 10 minuten pruttelen op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
  5. Kruid de varkenslapjes met de rest van de Provençaalse kruiden, peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de varkenslapjes 2-3 minuten per kant.
  6. Serveer de varkenslapjes met de ratatouille en de rijst.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 14 december.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 10 december om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 715.68 kcal
Koolhydraten 84 g
waarvan suikers 16.82 g
Vet 20.84 g
waarvan verzadigd 4.05 g
Proteïnen 43.9 g
Vezels 8.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin