Varkensmignonette met snelle ratatouille en rijst

25 MIN
2 personen
Varkensmignonette met snelle ratatouille en rijst

25 minuutjes, dat is al wat je nodig hebt om dit heerlijk maaltje klaar te maken. Een snelle ratatouille met daarbij Provençaals gekruid varkensvlees en rijst. Zo gemakkelijk en snel en toch zo lekker. Jawel, dat is ons handelsmerk!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 varkensmignonettes
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de courgette in halve maantjes. Snij de rode paprika in blokjes van gelijke grootte. Pers de knoflook en snij de ui in halve ringen.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de rode paprika, courgette, knoflook en de helft van de Provençaalse kruiden toe. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur.
  3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe aan de groenten. Roer goed om, voeg per persoon 50 milliliter water toe. Breng aan de kook en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
  5. Dep de varkensmignonettes droog met keukenpapier en kruid met de rest van de Provençaalse kruiden, peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de varkensmignonettes 3-4 minuten per kant.
  6. Serveer de varkensmignonettes met de ratatouille en de rijst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 726.82 kcal
Koolhydraten 85.86 g
waarvan suikers 18.68 g
Vet 20.84 g
waarvan verzadigd 4.05 g
Proteïnen 44.64 g
Vezels 9.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin