Vegan burgers met ratatouille, geitenkaas en farfalle

35 MIN
2 personen
Vegan burgers met ratatouille, geitenkaas en farfalle

Kleurrijk, boordevol groenten, vegetarisch en met een cheesy extra? Dan moet je deze farfalle met ratatouille, vegan burgers en lekker frisse geitenkaas erbij zeker eens op het menu zetten! Lekker vegetarisch genieten!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 200 g farfalle
  • 500 ml tomatenpassata
  • 2 vegan burgers
  • 100 g geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de courgette in blokjes. Snij de rode paprika in blokjes van gelijke grootte. Pers de knoflook en snij de rode ui fijn.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de rode ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de blokjes rode paprika en courgette toe, samen met de knoflook en de Provençaalse kruiden. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur.
  3. Voeg de tomatenpassata toe aan de groenten. Breng aan de kook en laat de saus 18 minuten zachtjes pruttelen op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 12 minuten. Giet de pasta af.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de vegan burgers goudbruin gedurende 2-3 minuten per kant. Snij in reepjes.
  6. Verkruimel de geitenkaas. Serveer de farfalle met de ratatouille en de vegan burgers. Strooi er de geitenkaas over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 914.47 kcal
Koolhydraten 115.92 g
waarvan suikers 24.27 g
Vet 32.04 g
waarvan verzadigd 8.49 g
Proteïnen 31.34 g
Vezels 11.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin