Courgettespaghetti peperonata met tonijn

30 MIN
2 personen
Courgettespaghetti peperonata met tonijn

Een tripje richting Zuid-Europa met deze heerlijk originele courgettespaghetti met een zalige peperonatasaus met tonijn en olijven erbij. Klaar in een half uurtje en je waant je zo op een terrasje aan de Middellandse zee! Geniet er maar van.

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 30 g zwarte olijven
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.
  2. Snij de ui in halve ringen en pers de knoflook. Snij de paprika's in reepjes.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de paprikareepjes toe. Laat 5 minuten stoven op een zacht vuur. Voeg dan de uiringen en de knoflook toe en laat nog 10 minuten stoven.
  4. Hak de bladpeterselie grof. Laat de tonijn uitlekken en verbrokkel in hapklare stukjes. Halveer de olijven.
  5. Roer de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en per persoon 4 eetlepels water door de paprikasaus. Roer om en laat nog 3 minuten verder garen.
  6. Voeg de balsamico toe aan de saus en roer er de tonijn, de zwarte olijven en de helft van de fijngehakte peterselie door. Kruid met peper en zout.
  7. Serveer de courgettespaghetti met de peperonatasaus met tonijn en werk af met de rest van de bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 463.92 kcal
Koolhydraten 35.22 g
waarvan suikers 31.71 g
Vet 18.21 g
waarvan verzadigd 3 g
Proteïnen 34.46 g
Vezels 11.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin