Zeebaars met geroosterde venkel en krieltjes

25 MIN
2 personen
Zeebaars met geroosterde venkel en krieltjes

Een heerlijk Zuiders éénpansgerecht, klaargemaakt in de oven: geroosterde venkel, krieltjes, tomaat met een stukje zeebaarsfilet. Met de braadsappen maak je nadien een heerlijk sausje om over het gerecht te gieten. Heel weinig werk en een lekker gemakkelijke manier om een sappig visje klaar te maken.

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 venkel
  • ½ citroen
  • 2 tomaten
  • 2 takjes tijm
  • 2 zeebaarsfilets, met vel
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was en halveer de krieltjes. Snij de venkel in plakjes. Halveer de citroen. Snij de tomaten in partjes. Neem een brede ovenschotel of bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de krieltjes en plakjes venkel. Leg de citroenhelft(en) en takjes tijm erbij. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie en de balsamico. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Dep de zeebaarsfilets droog en kruid ze met peper en zout. Leg ze bovenop de aardappelen en venkel, met de velkant naar boven. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Leg de partjes tomaat ook bij de groenten. Zet opnieuw 10 minuten in de oven.
  4. Schep voorzichtig de zeebaarsfilets op borden, leg er de geroosterde groenten bij. Schenk voorzichtig de braadsappen die overblijven in een kommetje. Knijp er naar smaak het sap van de geroosterde citroen bij (dit gaat gemakkelijk met een keukentang). Meng even en giet het sausje over het gerecht en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 625.08 kcal
Koolhydraten 50.51 g
waarvan suikers 3.21 g
Vet 27.01 g
waarvan verzadigd 4.67 g
Proteïnen 40.73 g
Vezels 9.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin