Venkel, of eigenlijk is de volledig correcte benaming venkelknol, is een heerlijke groente die naar anijs smaakt. Wie dus niet zo vergek is op anijs, is meestal niet zo'n fan van venkel. Wij zijn dat wel, zoveel is duidelijk! De groente is zo multi-inzetbaar: flinterdun gesneden en gemarineerd als carpaccio, geroosterd in de oven, als steringrediënt in een risotto... Venkel is in seizoen vanaf juni tot november, dus een ideale groente om zomerse gerechten mee te maken. En nog een leuke tip: de groene topjes op een venkel smaken ook lekker en zijn dus ideaal om een gerecht mee af te werken.

Wij selecteerden maar liefst 11 gerechten vanop 15gram.be!

Witte visfilet met venkelpuree en peterselieroomsaus

Witte visfilet met venkelpuree en peterselieroomsaus
Mag het een beetje chique zijn vandaag? We hebben een prachtig gerecht voor jou in petto: witte visfilets met een zachte venkelpuree en een heerlijk peterselieroomsausje. Laat het smaken in je restaurant 'à la maison'. Zin in? Deze topper kan je deze week bestellen bij de 15gram Foodbox!

Gemarineerde venkel met mozzarella en munt

Gemarineerde venkel met mozzarella en munt
Een lekker vegetarisch voorgerecht, lunch of bijgerecht bij bijvoorbeeld een stukje vis, deze gemarineerde venkel met mozzarella en munt. Bekijk recept

Dorade met venkelpuree en olijventapenade

Dorade met venkelpuree en olijventapenade
Dorade of goudbrasem is een heerlijk visje met mooie witte filets dat nog niet vaak genoeg op ons menu staat. Laten we daar snel verandering in brengen met dit heerlijk gerecht! De filets worden geserveerd met een lekkere venkelpuree en olijventapenade als lekkere extra. Bekijk recept

Zalm met kappertjesvinaigrette, paprika en venkel

Zalm met kappertjesvinaigrette, paprika en venkel
Een lekkere, gezonde en snelle maaltijd? Een stukje gebakken zalm met gebakken paprika en venkel, een frisse kappertjesvinaigrette en voedzame rijst erbij. Bekijk recept

Zeebaars met geroosterde venkel en krieltjes

Zeebaars met geroosterde venkel en krieltjes
Een heerlijk Zuiders éénpansgerecht, klaargemaakt in de oven: geroosterde venkel, krieltjes, tomaat met een stukje zeebaarsfilet. Met de braadsappen maak je nadien een heerlijk sausje om over het gerecht te gieten. Heel weinig werk en een lekker gemakkelijke manier om een sappig visje klaar te maken. Bekijk recept

Venkel-sinaasappelsalade met gegrilde kip

Venkel-sinaasappelsalade met gegrilde kip
Een prachtige, frisse en kleurrijke salade van gemarineerde venkel, sinaasappelpartjes, rucola en een heerlijke dressing op basis van sinaasappelsap en honing. Daarbij komen plakjes gegrilde kip. Lekker licht en toch vullend! Dat zal smaken! Bekijk recept

Patatas bravas met champignonburger en geglaceerde venkel

Patatas bravas met champignonburger en geglaceerde venkel
Voor dit lekkere en originele gerecht deden we onze inspiratie op bij de Spaanse tapas: de tapasklassieker patatas bravas, dat zijn geroosterde aardappelen in een pittige tomatensaus. Om er een echte maaltijd van te maken, komen er lekkere champignonburgers bij en geglaceerde venkel. Een toppertje onder de zon! Bekijk recept

Risotto met knapperige gedroogde parmaham, venkel en rucola

Risotto met knapperige gedroogde parmaham, venkel en rucola
Dit moet één van onze favoriete risotto's zijn! De subtiele anijssmaak van de venkel contrasteert goed met de zoute en crunchy gedroogde ham. Bekijk recept

Groentencurry met granaatappelraita

Groentencurry met granaatappelraita
In dit gerecht gaan aardappelen, sjalot en aubergine allemaal samen in een stoofpot, op smaak gebracht met garam masala. Een heerlijke Indische curry. Bekijk recept

Linguine met venkel, gerookte zalm en een citroensausje

Linguine met venkel, gerookte zalm en een citroensausje
Gerookte zalm, dille en venkel, het is een overheerlijke combinatie! We maken er een eenvoudige en snelle pasta mee, met een zalig citroensausje erbij. Fris, gemakkelijk en klaar in 20 minuten, wat wil je nog meer? Bekijk recept

Mosselen in papillot met venkel en dille op de barbecue

Mosselen in papillot met venkel en dille op de barbecue
Een originele bereiding voor op de barbecue: mosselen in papillot met venkel en dille erbij. Heerlijk met de kruidenboter die er mooi over smelt! Bekijk recept