Zalm met sauce vierge en rucolapuree

30 MIN
2 personen
Zalm met sauce vierge en rucolapuree

Vandaag een lesje oerfranse kookkunst, met de heerlijke sauce vierge. Dat is een olie die geïnfuseerd wordt met knoflook, citroen en tomaatjes. Het resultaat is een overheerlijke afwerking voor een stukje vis of zeevruchten. We combineren met gebakken zalm en een kruidige rucolapuree, délicieux!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 50 g rucola
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 2 zalmfilet
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Hak de rucola grof. Snij de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes, die heb je niet nodig. Snij in fijne blokjes. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap.
  3. Dep de zalmfilets droog en kruid ze royaal met peper en zout. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de zalmfilets 3-4 minuten per kant. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Voeg de extra vierge olijfolie, sjalot, knoflook en tomatenblokjes toe aan de pan waarin je de zalmfilets gebakken hebt. Laat op een zacht vuur stoven tot de tomaten zacht beginnen te worden. Haal van het vuur en blus met het citroensap en voeg de citroenzeste, peper en zout toe en meng.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper en zout toe. Schep er rucola door. Meng goed.
  6. Serveer de rucolapuree met de gebakken zalmfilets en schep er de saus over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 841.85 kcal
Koolhydraten 52.86 g
waarvan suikers 3.77 g
Vet 52.9 g
waarvan verzadigd 12.95 g
Proteïnen 36.42 g
Vezels 9.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin